100% groene stroom op festivals: e-power®’s waterstof generator als onderdeel van de GEM-Stage op het Pohoda Festival in Slovakije

green energy, hydrogen generator, gem-stage

e-power® demonstreert de mogelijkheden van groene energie in de live-entertainment industrie. Jarenlang waren festivals en evenementen afhankelijk van generatoren op fossiele brandstoffen. Hier komt nu verandering in!

De GEM-Stage is een innoverend festivalconcept boordevol nieuwe energiebronnen, zoals zon, wind en waterstof, gecombineerd met slimme batterijen. Op die manier kunnen artiesten spelen op een podium dat voor 100% zijn eigen groene energie produceert. Naast een volwaardig podium, kan de GEM-Stage ook een populaire hang-out zijn als festival-upgrading element (bijv. als rolling kitchen, afkoelingslounge, radiostudio, enz.).

H2 to the rescue

Waar klassiek de zwakte van fluctuerende energiebronnen (bv. windenergie, zonne-energie) werd ingeroepen om alsnog een netaansluiting of dieselgeneratoren te voorzien, levert

e-power®’s H2-generator het laatste ontbrekende stuk van de groene puzzel: een betrouwbare back-up. 

Door de aansluiting van e-power®’s waterstof generator overwint de GEM-Stage zorgeloos elke ‘dunkelflaute' (= een periode waarin weinig tot geen energie kan worden opgewekt door middel van wind en zonlicht) en dat volledig zero emission!

De H2-generator laadt de batterij van de GEM-stage bij zodat op die manier kan worden gegarandeerd dat de geleverde elektrische energie volledig groen is tijdens alle festivaldagen.

Geen excuses meer. Festivals kunnen zonder zorgen voor 100% groene energie kiezen.